W. Bor, Keurslager

Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht je een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Kies uit onze speciale barbecue-pakketten. Of stel zelf een pakket samen. En vul die aan met onze dagverse salades en sauzen. Samen maken we er een heerlijke zomer van.  

Barbecuepakketten

Barbecuepakket van de maand!

 

€ 11,90 per persoon

5 stuks vlees p.p. zelf samenstellen uit de soorten

  • Filet lapje gemarineerd
  • Varkenshaas saté
  • Kipsaté
  • Gemarineerde speklappen
  • BBQ worst
  • Braadworst
  • Biefstuk spies gemarineerd
  • Shaslick
  • Spare-ribs
  • Hamburger
  • Baconburger
  • Schouderkarbonade gekruid

Plus:

  • Huisgemaakte Brabantse rundvlees salade
  • Verse Rauwkost salades (gezond en lekker)
  • Wit stokbrood
  • Bruid stokbrood
  • Huisgemaakte Kruidenboter
  • Satésaus (kant en klaar)
  • Cocktailsaus
  • Knoflooksaus

Dit pakket is op basis van zelf afhalen in de winkel en is zonder borden, bestek en apparatuur.

Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu.

Kinder barbecuepakket

€ 3,90 per persoon

  • 1 Kinderspies
  • 1 Hamburger
  • 1 BBQ worst

Barbecuepakket Standaard

€ 5,90 per persoon

  • 1 Hamburger
  • 1 Drumstick
  • 1 Kip saté
  • 1 BBQ worstje
  • 1 Gemarineerde speklap

Barbecuepakket Zomer

 

€ 7,90 per persoon

  • 1 Gemarineerde lendefilet
  • 1 Kip tropical spies
  • 1 Kip saté
  • 1 Baconburger
  • 1 Toscaanse biefspies

Barbecuepakket Budget all-in

€ 10,90 per persoon

Vanaf 12 personen

  • 1 Kipsaté
  • 1 Braadworst
  • 1 BBQ grillschijf
  • 1 Sparerib
  • 1 Speklap

Inclusief: rundvleessalade, aardappelsalade, stokbrood, kruidenboter, satésaus en 2 soorten koude saus.

Barbecuespecialiteiten

Barbecueën wordt pas echt een smulfeest met het complete assortiment van uw Keurslager. Voor ieders smaak is er genoeg te vinden. Hieronder vindt ziet u een overzicht van onze specialiteiten:

Losse barbecuspecialiteiten per stuk

  • Saté van de haas
  • Kipsaté
  • Hamburgers
  • Baconburgers
  • Gemarineerde speklappen
  • BBQ worst
  • Braadworst
  • Variospies
  • Gemarineerde kipfiletspiezen
  • Biefspiezen
  • Toscaanse biefspiezen
  • Baharatspiezen
  • Shaslick
  • Tropicalspies
  • Gemarineerde lamskoteletten-
  • Drumsticks
  • Raketten
  • Entrecote
  • Gemarineerde lendefilet
  • Gemarineerde schouderkarbonade
  • Fackelbröd spies
  • Diverse visspiezen
  • Thaise kipfiletspiezen
  • Spaanse kipfiletspiezen
  • Varkenshaas spiezen ‘de luxe’

Sauzen

  • Knoflooksaus
  • Piri pirisaus
  • Ravigottesaus
  • Smulsaus
  • Beenhamsaus
  • Shoarmasaus
  • Cocktailsaus
  • Satésaus

Salades

  • Rundvleessalade
  • Aardappelsalade
  • Pastasalade
  • Vers fruitsalade
  • Smulsalade
  • Rauwkostsalade

Vegetarisch assortiment

  • Groenteschijf
  • Vegetarische hamburger
  • Vegetarische shaslick
  • Vegetarische golfspies
  • Kartoffelsalade
  • Vers fruitsalade
  • Rauwkostsalade

Brood

  • Stokbrood wit
  • Stokbrood bruin
  • Focaccia
  • Vloerbroden
  • Diverse buitenlandse broodsoorten
  • Ciabatta

Gl├╝tenvrije / Halal barbecue

In overleg met onze medewerkers, kunnnen wij ook glütenvrije en halal barbecuepakketten voor u samenstellen

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

W. Bor, Keurslager

Swaenenstate 2A
4043KE Opheusden
0488441327
0488441724

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 20:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten